kristallernas kraft

Stenar och kristaller har i årtusenden använts i medvetandegörande, helande och magiska syften.  Det finns en lång tradition av att ge stenar ett symboliskt värde för att låta det påverka undermedvetna och omedvetna strömningar i vårt inre. Detta förbundet med den kraft som allt levande (inkl. stenar) besitter gör stenarna till utmärkta redskap för vår egen personliga växt och självförverkligande. 
Alla stenar och kristaller har olika vibrationer och avger en viss energi. Vi påverkas inte bara av stenen eller kristallernas energier utan även av stenens färg.
I samma sekund en sten placeras på kroppen eller i dina kläder så börjar den jobba med dina obalanser. Det finns mycket att läsa om magiska stenar, om kristallhealing, kristallers egenskaper, stenars betydelse och hur magiska stenar påverkat människor.

Här kommer snart mer information om kristaller och stenar, deras egenskaper och annan intressant läsning.

stenar

IMG_3262 IMG_3262

Citrin

En glad och positiv sten som stimulerar oss att se det positiva i tillvaron.
Citrin är en kraftfull kristall som verkar renande och energigivande i alla delar av livet.
Citrinens förmåga att omvandla något negativt till positivt kan bland annat användas till att förbättra självförtroendet. Den sägs också verka positivt vid depression, trauman och fobier.
Vid sorg, rädslor och förändringar kan stenen hjälpa till att omvandla känslor till positiv handling. Stenen sägs också stimulera vår hjärna och ge ökad motivation, kreativitet och koncentration. Vakna upp, dags att leva

Magisk användning: Jagar bort rädslor med ljusets kraft.
Ametist
Den står för balans, beskydd och andlig visdom. Förmåga att lugna kroppens system vilket gör att den har väldigt många användbara egenskaper för vår kropp och vårt sinne. Dess lugnande effekt gör också att den kan lindra huvudvärk och migrän och minska stress. Den hjälper dig att släppa taget om oro och negativa känslor.
 

Magisk användning: Öppnar upp för intuition och andliga förmågor. Fungerar som hjälp vid meditation, främjar drömmar och deras tolkning.
Bergskristall
Denna sten sägs vara en av de främsta eftersom den förstärker andra kristallers egenskaper. Den tar bl a. bort negativa energier, ger oss klarhet,  hjälper till att öka fokus, och ökad medvetenhet.


Magisk användning:

Den förstärker våra energier och avsikter på ett positivt sätt.
Lägg en bergkristall under kudden när du sover. Den ger lugnare sömn och drömmarna blir klarare. 
Rosenkvarts

En av de mest vanliga stenarna som också kallas kärlekens sten. Den ger oss lugn, ro och kärlek utan villkor och krav. Den initierar kärleken till oss själva.  Den hjälper oss att ge och få kärlek, både när det gäller romantik, kärlek till familjen, vänner men också till vår jord och universum.

Magisk användning: Rosenkvarts sägs vara helande för många delar av vår fysiska kropp. Rosenkvarts och dess moderliga energi sägs verka skyddande under graviditet och vid förlossning. Den ska också ha en positiv inverkan på vår fertilitet och sexualitet.